Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu Başkanı
Yönetim Kurulu
Prof. Dr. Aydın Uğur
Yönetim Kurulu Başkanı
Saint-Joseph Lisesi’ni bitiren Aydın Uğur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan (1976) sonra, bir süre Paris’te Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de lisansüstü çalışmalar yaptı. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi (1983) ile doktora derecesini (1986) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldı. Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde (1981-1989), Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde (1989-1997) öğretim kadrosunda yer alan Aydın Uğur, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurulmasından itibaren bu üniversitede çeşitli idari görevlerde bulundu. 1997-2004 yılları arasında İletişim Fakültesi’nin Dekanı olan Aydın Uğur, Kültürel İncelemeler alanında Türkiye’deki ilk yüksek lisans programının kurucu direktörlüğünü yaptı. Aydın Uğur, 2004-2009 döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Rektörlük görevini üstlendi. Kültür/siyaset/İletişim alanlarının kavşağındaki sorunlara ilişkin yurt içinde ve dışında yayınlanmış çok sayıda makalenin yazarı olan Prof. Dr. Aydın Uğur, 2010’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanlık görevini sürdürmektedir.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yönetim Kurulu
Necla Zarakol
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra 10 yıl TRT Haber Merkezi’nde çalıştı. TRT’den ayrıldıktan sonra bir süre dönemin en yüksek tirajlı yayın organlarından Güneş Gazetesi’nin Ankara ve İstanbul Büroları’nda kıdemli muhabir ve yönetici olarak görev yaptı. Gazeteciliği bıraktıktan sonra bir holdingin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlendi. Beş yıl süren bu görevinden ayrılıp bir süre İstanbul Televizyonu’na dışarıdan danışman/yönetmen olarak hizmet verdi ve dönemin büyük reklam şirketlerinden birinde PR Direktörü olarak görev aldı. Bu görevi sırasında TÜSİAD için derneğin resmi yayın organı Görüş’ü yayına hazırladı. Reklam şirketinden ayrılıp kısa bir süre TÜSİAD’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında kendi şirketini kurdu ve Görüş Dergisi’ni de 2004 yılına kadar kendi şirketinde yayınladı. İletişim sektöründe 45 yılı bulan deneyiminin içinde dönem dönem ilgilendiği siyasal iletişim alanında çalışmalar ve bazı üniversitelerde ders vermek gibi görevler de bulunuyor. TESEV’de 3 dönem, Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nde 3 dönem, TÜHİD’de bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye’de yönetim kurulu üyeliği devam ediyor.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yönetim Kurulu
Prof. Dr. Ali Çarkoğlu
Halen Koç Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Doktora derecesini State University of New York-Binghamton’da Mayıs 1994’te savunmuştur. Daha önce Boğaziçi Üniversitesi (1994-2002) ve Sabancı Üniversitesi’nde (2002-2010) öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2008-2009 akademik yılında Hollanda Beşeri ve Sosyal Bilimler Yüksek Araştırmalar Enstitüsü’nde (NIAS) akademi üyesi (fellow) olarak araştırmalar yapmıştır. 2013 yılında Bilim Akademisi’ne (https://bilimakademisi.org/) seçilmiştir. Araştırma alanları davranışsal siyaset bilimi soruları üzerine yoğunlaşmış ve oy verme davranışı, kamuoyu tercihleri ve siyasi partiler üzerine değişik sorulara cevap aramıştır. Yüksek öğrenim öğrencilerinin tercihleri, dindarlık, İslam ve siyasal davranış ilişkisi, Müslüman toplumlarda hayır severlik, yolsuzluk, enformalite, AB üyeliği hakkında görüşler ve oy verme davranışı üzerine değişik araştırma ekipleriyle birlikte çalışmıştır. Ersin Kalaycıoğlu ile birlikte yazdıkları kitapları Palgrave tarafından 2009 içinde yayınlanmıştır: The Rising Tide of Conservatism in Turkey. S. Erdem Aytaç ile birlikte kaleme aldıkları raporları da Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından 2016’da yayınlanmıştır.
Yönetim Kurulu
Devrim Çubukçu
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. George Mason Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde seçim sistemleri, toplumsal baskı grupları ve anayasa ekonomisi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Eczacıbaşı Topluluğu’na 2015 yılında katılan Devrim Çubukçu, Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı ve CEO danışmanlığı görevlerinin ardından bugün Kamu ve Kurumsal İlişkilerden sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev yapıyor. Çubukçu ayrıca, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, Eczacıbaşı Spor Kulübü ve Kanyon Anonim Şirketi yönetim kurulları üyesidir. Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Almanya, İngiltere ve Fransa iş konseyleri yürütme kurulu ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Devrim Çubukçu iletişim alanında yurtiçi ve yurt dışında 25 yıllık bir deneyime sahip.

Yönetim Kurulu
Dr. Gökhan Gündoğdu
Gündoğdu Holding ve Gündoğdu Vakfı’nın kurucusu ve başkanıdır. Erken çocukluk dönemi eğitimine odaklanan Uluslararası Çocuk Üniversitesi projesiyle, 2012 yılında International Academic Center of San Remo’dan Global Education ödülünü aldı. Lisans eğitimini Hartwick College’da Ekonomi ve İşletme üzerine tamamladı. Daha sonra MBA ve işletme doktorası derecelerini Çukurova Üniversitesi’nde tamamladı. Atlantik Konseyi’nin, Young Turkey/ Young America Exceptional Leader Programı’nı tamamladı ve Konsey’in Millenium Leadership Programı’nda yönetim kurulu üyesidir. TESOL, TESEV, İKSV, Rotary International, Friends of High Line, Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs, İstanbul Modern, La Chaine des Rotisseurs gibi çeşitli sosyal ve mesleki kurumlarda görev yapmaktadır.
Yönetim Kurulu
Dr. Mehmet Kabasakal
Dr. Mehmet Kabasakal siyaset bilimi öğretim üyesidir. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesinden, Doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden almıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezuniyeti sonrası birçok kamu ve özel sektör kuruluşunda üst düzeyde görevler yapmıştır.
1975-78 yıllarında CHP Araştırma ve Planlama Bürolarında Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaparken, Özgür İnsan Dergisi ve Umut Gazetesinin yönetiminde bulunmuş, Köylü Derneğinin yönetim kurulunda yer almıştır. 1978-80 arasında Başbakanlık DPT’de Müşavir, 1981’de Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsünde kurucu Genel Sekreter ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Öğretim görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesinden 1983’te YÖK sonrası ayrılmıştır.
1990 yılında Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın kurucusu olduğu Ekonomik ve Sosyal Etüdler Konferans Heyetinde Başkan Yardımcısı olarak kurumun TESEV adıyla bir ‘’think tank’’a dönüşmesine katkı sağlamış, 1996’da da Genel Direktörlüğünü üstlenmiştir. 1999-2006 yılları arasında İstanbul Sanayi Odasını Genel Sekreter olarak yönetmiştir. TESEV, TÜSES, TESAV, Tarih Vakfı, Kriton Curi Çevre Vakfı ve İTKİB Eğitim Vakfının kurucuları arasındadır.
İ. Bilgi Üniversitesinden sonra, Eylül 2006’dan bu yana Okan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Burada Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünü, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığını yürütmüş, Rektör Danışmanı olarak Kurumsal İletişim Birimini ve Kariyer Merkezini yönetmiştir.
Türkiye siyasetinin güncel sorunları, Türkiye’de demokrasinin ve sosyal demokrasinin gelişimi, Türkiye’de siyasal partiler ve parti içi demokrasi özellikle ilgilendiği konulardır. 1986 yılından beri arkadaşlarıyla Türkiye’nin güncel siyasal konularının tartışıldığı aylık PERA toplantılarını düzenlemektedir. Türkiye’de Siyasal Parti Örgütlenmesi başlıklı tezi ile Yunus Nadi ödülünü kazanmıştır. Türkiye’de Partiler, Türkiye’nin siyasal sorunları ve demokrasi konusunda pek çok çalışması bulunmaktadır.
Yönetim Kurulu
Mehmet Alp Orçun
Orta eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde (1959-1966), lisans eğitimini A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat-Maliye Bölümü’nde (1966-1970) tamamlamıştır. Barış Gazetesi ekonomi muhabirliği, Anka Ajansı İstanbul temsilciliği, M.Ü. Ekonomi Bölümü’nde asistanlık ve Dünya Gazetesi’nde Genel Yayın Müdürlüğü yapmış bulunan Orçun, 1994 yılından başlayarak Eczacıbaşı Topluluğu’nda Kurumsal İletişim Yönetmenliği ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuş; Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı’ndan emekliye ayrılmıştır.

Yönetim Kurulu
Sedat Şükrü Ünlütürk
1956 yılında Isparta Eğridir’de doğmuştur. Orta öğretimini parasız yatılı olarak İzmir Buca Lisesi’nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği bölümünden 1979 yılında mezun olmuştur. Çalışma hayatına ilk olarak Çalışma Bakanlığı bünyesinde İş Müfettişi olarak başlamış bu görevini 1982’ye kadar sürdürmüş ardından madencilik, tekstil-konfeksiyon alanlarında çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalışmıştır. 1987’de eşi Günseli Ünlütürk ve kardeşi Sabri Ünlütürk ile Sun Tekstil A.Ş.’yi kurmuştur. Halen Sun grup şirketlerinden Ekoten A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.1995-1998 arasında Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Hazır Giyim Ve Konfeksiyon Ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ege İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Tekstil Araştırma ve Geliştirme Vakfı (TARGEV), Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Tic. A.Ş. (TARKEM) ‘nin kurduğu Kentimiz Derneği, Mahalle Afet Gönülleri Vakfı (MAG), Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) vakıf ve derneklerinin kurucu üyeliklerini yapmış halen çalışmalarına devam etmektedir. “Daha İyi Yargı “ve Greenpeace Derneği üyesidir. Ünlütürk, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED), DEİK Diş Ekonomik İlişkiler Kurulu gibi iş dünyası örgütlerinde Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, halen Türkonfed Danışma Kurulu üyesidir.