Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Başkanı
Yönetim Kurulu
Prof. Dr. Aydın Uğur
Yönetim Kurulu Başkanı
Saint-Joseph Lisesi’ni bitiren Aydın Uğur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan (1976) sonra, bir süre Paris’te Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de lisansüstü çalışmalar yaptı. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi (1983) ile doktora derecesini (1986) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldı. Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde (1981-1989), Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde (1989-1997) öğretim kadrosunda yer alan Aydın Uğur, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurulmasından itibaren bu üniversitede çeşitli idari görevlerde bulundu. 1997-2004 yılları arasında İletişim Fakültesi’nin Dekanı olan Aydın Uğur, Kültürel İncelemeler alanında Türkiye’deki ilk yüksek lisans programının kurucu direktörlüğünü yaptı. Aydın Uğur, 2004-2009 döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Rektörlük görevini üstlendi. Kültür/siyaset/İletişim alanlarının kavşağındaki sorunlara ilişkin yurt içinde ve dışında yayınlanmış çok sayıda makalenin yazarı olan Prof. Dr. Aydın Uğur, 2010’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanlık görevini sürdürmektedir.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yönetim Kurulu
Necla Zarakol
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra 10 yıl TRT Haber Merkezi’nde çalıştı. TRT’den ayrıldıktan sonra bir süre dönemin en yüksek tirajlı yayın organlarından Güneş Gazetesi’nin Ankara ve İstanbul Büroları’nda kıdemli muhabir ve yönetici olarak görev yaptı. Gazeteciliği bıraktıktan sonra bir holdingin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlendi. Beş yıl süren bu görevinden ayrılıp bir süre İstanbul Televizyonu’na dışarıdan danışman/yönetmen olarak hizmet verdi ve dönemin büyük reklam şirketlerinden birinde PR Direktörü olarak görev aldı. Bu görevi sırasında TÜSİAD için derneğin resmi yayın organı Görüş’ü yayına hazırladı. Reklam şirketinden ayrılıp kısa bir süre TÜSİAD’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında kendi şirketini kurdu ve Görüş Dergisi’ni de 2004 yılına kadar kendi şirketinde yayınladı. İletişim sektöründe 45 yılı bulan deneyiminin içinde dönem dönem ilgilendiği siyasal iletişim alanında çalışmalar ve bazı üniversitelerde ders vermek gibi görevler de bulunuyor. TESEV’de 3 dönem, Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nde 3 dönem, TÜHİD’de bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye’de yönetim kurulu üyeliği devam ediyor.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yönetim Kurulu
Prof. Dr. Ali Çarkoğlu
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Halen Koç Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Doktora derecesini State University of New York-Binghamton’da Mayıs 1994’te savunmuştur. Daha önce Boğaziçi Üniversitesi (1994-2002) ve Sabancı Üniversitesi’nde (2002-2010) öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2008-2009 akademik yılında Hollanda Beşeri ve Sosyal Bilimler Yüksek Araştırmalar Enstitüsü’nde (NIAS) akademi üyesi (fellow) olarak araştırmalar yapmıştır. 2013 yılında Bilim Akademisi’ne (https://bilimakademisi.org/) seçilmiştir. Araştırma alanları davranışsal siyaset bilimi soruları üzerine yoğunlaşmış ve oy verme davranışı, kamuoyu tercihleri ve siyasi partiler üzerine değişik sorulara cevap aramıştır. Yüksek öğrenim öğrencilerinin tercihleri, dindarlık, İslam ve siyasal davranış ilişkisi, Müslüman toplumlarda hayır severlik, yolsuzluk, enformalite, AB üyeliği hakkında görüşler ve oy verme davranışı üzerine değişik araştırma ekipleriyle birlikte çalışmıştır. Ersin Kalaycıoğlu ile birlikte yazdıkları kitapları Palgrave tarafından 2009 içinde yayınlanmıştır: The Rising Tide of Conservatism in Turkey. S. Erdem Aytaç ile birlikte kaleme aldıkları raporları da Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından 2016’da yayınlanmıştır.

Yönetim Kurulu
Bekir Ağırdır
1956 yılında Çal/Denizli’de doğdu. 1979 yılında ODTÜ/İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1979- 2003 yılları arasında çeşitli sanayi şirketlerinde yöneticilik yaptı. 2003–2005 yıllarında TARİH VAKFI’nda önce Koordinatör, sonra Genel Müdür olarak çalıştı. 2005 Yılından bu tarafa da KONDA Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.
Yönetim Kurulu
Prof. Dr. İpek Akpınar
Lisans ve Yüksek Lisans çalışmalarını İTÜ Mimarlık Bölümü’nde tamamlamasının ardından “Rebuilding Istanbul after Henri Prost’s planning” başlıklı doktorasını University College London, Bartlett School of Graduate Studies’de (2003) gerçekleştirdi.
Osmanlı Başkentinden Küreselleşen İstanbul’a: Mimarlık ve Kent (2010) kitabının editörü; Ayışığı Manastırı ve Sakıp Sabancı Müzesi 10. YIL kitaplarının yazarıdır. Johan Mårtelius, Gertrud Olsson, Ipek Akpınar, Ela Güngören editörlüğünde Transformations of public space, Architecture and the visual arts in late Modern Istanbul 1950–80 isimli kitap Swedish Research Institute tarafından Bahar 20201de yayınlanacaktır
The UCL Urban Laboratory, OCEAN Design Research Association ile A/Z ITU Journal of Faculty of Architecture Danışma Kurulu’nda ve JURD dergisi Yayın Kurulu’nda yer almaktadır.
Halen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde mimarlık, kent, kentli, politika ilişkileri, temsiliyet, toplumsal ve kültürel bellek, kültürel sürdürülebilirlik ekseninde stüdyo ve kuram dersleri vermeye ve araştırmalara devam etmekte, IYTE Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğünü yürütmektedir.
Yönetim Kurulu
Devrim Çubukçu
Eczacıbaşı Topluluğu’na 2015 yılında katılan Devrim Çubukçu, Sürdürülebilirlik, Kamu ve Kurumsal Koordinatörlüğü görevinden önce, sırasıyla Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı, Kamu ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev yaptı. Çubukçu hâlihazırda, ESAN Madencilik, Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Tıp – Mısır ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı yönetim kurulları üyesidir.
Çubukçu, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrasya Politikaları Kurulu Üyesi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Almanya İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, Birleşik Krallık İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İlişkiler Enstitüsü ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.
Yurtiçi ve dışında 28 yıllık bir deneyime sahip olan Çubukçu, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans; George Mason Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden seçim sistemleri, toplumsal baskı grupları ve anayasa ekonomisi üzerine yüksek lisans derecelerine sahiptir.
Yönetim Kurulu
Dr. Gökhan Gündoğdu
Gündoğdu Holding ve Gündoğdu Vakfı’nın kurucusu ve başkanıdır. Erken çocukluk dönemi eğitimine odaklanan Uluslararası Çocuk Üniversitesi projesiyle, 2012 yılında International Academic Center of San Remo’dan Global Education ödülünü aldı. Lisans eğitimini Hartwick College’da Ekonomi ve İşletme üzerine tamamladı. Daha sonra MBA ve işletme doktorası derecelerini Çukurova Üniversitesi’nde tamamladı. Atlantik Konseyi’nin, Young Turkey/ Young America Exceptional Leader Programı’nı tamamladı ve Konsey’in Millenium Leadership Programı’nda yönetim kurulu üyesidir. TESOL, TESEV, İKSV, Rotary International, Friends of High Line, Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs, İstanbul Modern, La Chaine des Rotisseurs gibi çeşitli sosyal ve mesleki kurumlarda görev yapmaktadır.
Yönetim Kurulu
Tülay Güngen
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Bilgisayar Bilimleri bölümünde lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Tübitak Marmara Araştırma Enstitüsü’nde araştırma mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1985-94 yılları arasında Interbank’da bilgi teknolojileri yönetiminde çeşitli görevlerde çalıştı. 1994 yılında Yapı Kredi Yeniden Yapılanma Programı’nda program yöneticisi olarak göreve başladı. 1997-98 yıllarında bankanın Çağrı Merkezi kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. 1999’dan itibaren Alternatif Dağıtım Kanalları, Bireysel ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü, Teknoloji Yönetimi ve Kurumsal Kimlik ve İletişim Yönetimi’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2005’den itibaren bankadaki görevine paralel yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlendiği Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ta 2008 Temmuz ayından itibaren Genel Müdür olarak çalışmaktadır.
2006 yılından beri mütevelli heyet üyesi olduğu Sağlık Eğitim Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır. Geyre Vakfı’nda Yönetim Kurulu üyesi, International Women’s Forum Türkiye (“IWF”) üyesidir.
Yönetim Kurulu
Dr. N. Kaan Karcılıoğlu
Avukat. 2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede, Ekonomi Hukuku alanındaki yüksek lisans çalışmalarını 2005 yılında, İstanbul Üniversitesinde ceza hukuku alanındaki doktorasını 2016 yılında tamamladı. Ceza ve ceza muhakemesi hukuku alanında yayımlanmış birçok makalesi bulunmakta. Avukatlık stajını 2002 yılında tamamlayarak İstanbul Barosuna kaydoldu. Türkiye’nin önde gelen bir hukuk bürosunda 2004 yılına kadar avukat olarak çalışmasının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku kürsüsünde 2012 yılına kadar görev yaptı. 2010 yılında Floransa Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Halen daha yarı zamanlı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dersler veriyor. 2013 yılından beri Ceza Hukuku ve İdare Hukuku başta olmak üzere Kamu Hukuku üzerine uzmanlaşmış olan Karcılıoğlu & Emrağ Hukuk Bürosu’nda avukatlık faaliyetlerini sürdürüyor. Basın Konseyi genel sekreterliği, Oy ve Ötesi Derneğinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Mütevelli Heyeti üyesi.